Antena 3 CNN Actualitate Cultură O sculptură a lui Degas, vândută cu 18,8 milioane de dolari

O sculptură a lui Degas, vândută cu 18,8 milioane de dolari

O sculptură a lui Degas, vândută cu 18,8 milioane de dolari
Sursa foto: Petite Danseuse de Quatorze Ans
04 Feb 2009   •   14:33

O sculptură rară, ce reprezintă o balerină, realizată de impresionistul francez Edgar Degas, a fost licitată, marţi, pentru suma de 18,8 milioane de dolari, anunţă Reuters. Potrivit casei Sotheby's, preţul reprezintă un record pentru o lucrare a lui Degas.
Sculptura intitulată "Petite Danseuse de Quatorze Ans" a fost achiziţionată de un asiatic. Potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii Sotheby's, precedentul record de preţ al unei sculpturi de Degas era de 12,3 milioane de dolari.
Această licitaţie, care a avut loc în mijlocul unei crize financiare, confirmă părerile experţilor care consideră că operele de artă extrem de rare vor continua să se vândă extrtaordinar de bine.
Sculptura din Degas a fost realizată, iniţial, din ceară, fiind susţinută de o structură din sârmă. Ulterior, Degas a După moartea artistului, sculptura a fost turnată în bronz, în anul 1922.
În noiembrie 2008, un tablou Degas a fost vândut pentru 37 de milioane de dolari , tot în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's la New York.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: licitatie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close